rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

3084 pregleda
0 komentara

10 RAZLOGA ZAŠTO DA ANGAŽUJEŠ PERSONALNOG TRENERA

Milion je razloga zbog kojih ljudi unajmljuju personalnog trenera.

Neki žele individualni program prilagođen njima kako bi mogli da izgube kilograme, dođu u formu, ili jednostavno da prebace odgovornost sa sebe na nekog drugog. Ali, šta god da je tvoj razlog zbog kog (ne) radiš sa personalnim trenerom, postoji dest dobrih razloga zbog kojih su personalni treninzi odlični.

Ne vidiš rezultat

Vežbaš već neko vreme i apsolutno ne vidiš nikakav rezultat – To je znak da ti treba personalni trener, jer očigledno ne radiš nešto kako treba.

Jer da vežbaš sa personalnim trenerom, onda bi znao da treba da menjaš vežbe, da treba da se pokreneš i uradiš više, da uložiš veći napor od onog u kojem ti je komforno, da pomeriš sopstvene granice i preispitaš trenutne ciljeve… Nauči bi te da pronađeš motivaciju, kako pravilno da izvodiš pokrete… Naučio bi te da vidiš svoj rezultat – I sigurno bi ga svi primetili.

Prvi put se nalaziš u teretani

Ukoliko si tek na početku, što bi rekli, novi u teretani, potpuno je normalno da nemamo pojma šta treba da uradimo. Pogotovo ukoliko treba da napraviš plan treninga jer toliko informacija i vežbi možeš da pronađeš, da prosto ne znaš odakle da počneš.

Onda je personalni trener ono što ti treba! Jer treneri znaju šta sve pripada kompletnom programu, kardiu, snazi… Znaju šta sa čime treba da kombinuješ, koje treninge da radiš kako bi što pre rezultat stigao…

U prevodu, trener će osmisliti aktivnosti za tebe, sastaviće ti razuman program, pomoći će ti u osnovama, naučiće te da kontrolišeš intenzitet vežbi i pokreta, pomoći će ti da naučiš pokrete kako ne bi došlo do povreda i, svakako, pomoći će ti da za kratko vreme postigneš željeni rezultat, ali ne na uštrb svojih mogućnosti.

Dosadile su ti jedne te iste vežbe

Okej, iskusan si vežbač, ali često vidiš i na televiziji, instagramu, jutjubu da personalni treneri angažuju personalne trenere. Zašto? Zato što svako od nas u jednom trenuktu upadne u monotonu radnju jer se nekoliko pokreta pokazalo kao idealno za nas i ne prestajemo da ih radimo, iako postoji niz drugih pokreta koji angažuju mišić na potpuno isti način, ali se izvode drugačije.

U ovakvim situacijama, bez obzira da li si iskusni trener ili vežbač, trener tvoj trening čini zabavnijim, donosi nove ideje, pokazuje ti novu opremu, uči te novim pokretima…

Treba ti izazov

Ako si osoba koja voli izazove i ne želi da zaglavi u monotonim pokretima, onda je personalni trener koji će tvoj trening podići na viši nivo.

U ovakvim situacijama, trener će ti pomoći da pomeraš svoje granice tako što će ti stavljati veću kilažu, davati izazovnije pokrete, neobične poze istezanja… Pa čak i vežbati sa tobom, jer opet, tebi treba novi izazov.

Naći ćeš potrebnu snagu u osobi koja te razume i koja će uraditi sve da tvoj trening ne bude dosadan, a opet bezbedan i prilagođen tvom cilju.

Želiš da naučiš kako da praviš ti svoj program

Možda tvoj cilj nije da izgledaš fit, već da naučiš više o sopstvenom telu i o fizičkoj aktivnosti. I u ovakvim slučajevima personalni trener može da ti pomogne. Jer, ukoliko pričaš sa trenerom naučiće te više o mišićima, načinu na koji oni funkcionišu, rade, rastu… Pokazaće ti pokrete i vežbe koje pogađaju određenu mišićnu grupu, naučiće te kako da dižeš velike tegove, pokazaće ti pravilnu formu i uvek će ti biti na raspolaganju za naknadno savetovanje.

Želiš da trening prati tvoj način života

O da, postoje i osobe koje žele da im se uložen novac isplati u što kraćem vremenskom periodu kako bi pratio njihov način života. I u tim slučajevima, personalni trener je opet najbolji izbor.

Bez obzira da li želiš da smršaš, samo da izgledaš fit, povećaš snagu… Personalni trener ti na brz način vraća uložen novac, opet ne na uštrb tvom vremenu i tvom premoru.

Naravno, personalni trener će uraditi vrhunski posao, ali samo ako se i ti pridržavaš plana, rasporeda treninga i dogovorene ishrane, u suprotnom, nećeš videti nikakav spektakularan rezultat.

Imaš neku posebnu povredu, ili patiš od neke bolesti

Ukoliko imaš neku specifičnu povredu, neko stanje i tvoj doctor želi da redovno vežbaš, onda je personalni trener obavezan.

Personalni treneri ne rade samo sa iskusnim vežbačima, već se mnogi od njih specijalizuju i usavršavaju kako bi mogli da pomognu i ljudima koji pate od nekih povreda ili bolesti, pa tako ti personalni treneri mogu pomoći ukoliko imaš arthritis, srčana oboljenja, dijabetes, hronične povrede, povrede leđa ili vrata, pa čak ti mogu i pomoći da popraviš držanje, da ojačaš stabilnost i sprečiš ponovne povrede, i da prilagode vežbe tvojoj trudnoći.

NARAVNO!!! Ovde je bitno da se prvo dobro raspitaš kod koga da ideš i da li ima iskustva sa problemima koje i ti imaš, da li ima sertifikate i slično.

Pripremaš se za važan događaj ili utakmicu

Personalni trener je od velike pomoći kada su u pitanju pripreme za specifičan događaj ili utakmicu.

Bilo da si fudbaler, plivač, biciklista… Uvek postoji neko ko ti dodatno može pomoći da unaprediš svoju igru.

Često se ti treninzi nazivaju kondicionim, ali personalni treneri ti mogu pomoći da poradiš na svojoj fleksibilnosti, na snačnom CORE-u, udarcima, pokretima, na jačanju pluća i srca…

Potrebno ti je društvo

Mnogi ne mogu da pronađu motivaciju bez društva ili partnera, pa često i preskaču treninge. Iako možda znaš da napraviš svoj program savršeno, nekako ti se ne ide na treninge jer nemaš nikoga pored sebe da te bodri i bude ti sva neophodna podrška.

U ovakvom slučaju, treba da unajmiš personalnog trenera jer će ti on biti sve što ti je potrebno.

Posmatraće sa strane i ispravljaće te ukoliko ne radiš pravilno vežbu, pričaće sa tobom tokom treninga, davaće ti neophodnu motivaciju, pomagati oko nameštanja sprava i slično.

Želiš da treniraš kod kuće

I, naravno, ukoliko ne želiš da ideš u teretanu ili fitness centar gde svi drugi mogu da te gledaju, onda će personalni trener doći kod tebe u tvoj dom.

U ovakvim situacijama, trener će poneti svu neophodnu opremu sa sobom kako bi tvoj trening bio odličan, pomoći će ti da ostvariš svoj fitness cilj, ali u okvirima tvoje zone komfora.

 

Šta je bitno kada tražiš trenera?

Većina fitness centara u ponudi ima i personalne treninge, među njima je i ŠMEK fitness centar.

Ali, bez obzira da li dolaziš kod nas, ili u bilo koji drugi fitness centar, gledaj da personalni trener odgovara tvom karakteru, da radi na sebi, da se usavršava i da, bez obzira na svo iskustvo koje ima, uvek se konsultuje sa kolegama.

Nije bitno da tvoj personalni trener ima sixpack, velike mišiće, crnu kosu i bradu, ali nema ni dana iskustva u držanju treninga – Takav ti personalni trener osim estetske prijatnosti neće pomoći. Takođe, obrati pažnju na koordinatore personalnih treninga, jer ukoliko i treneri nemaju mnogo iskustava, a koordinator ima, znači samo da su na početku svoje karijere (svako mora od nekuda da počne), ali da imaju osobu koja ih kontroliše i pomaže im da budu još bolji.

Nadamo se da smo ti pomogli.

Družimo se u ŠMEK-u.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs