rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

19787 pregleda
0 komentara

HADI ELSHIKH – PRVI NAJAKTIVNIJI ŠMEKER

„Nikada ranije nisam čuo za Les Mills, ali sam ga guglao iz Srbije, da vidim postoji li u Egiptu. Saznao sam da tamo postoji samo jedan klub“, svoju priču počinje Hadi Elshikh, naš prvi Najaktivniji šmeker.

Duže od četiri meseca svakodnevno vredno trenira kod nas, često i dva puta dnevno. Stidljiv i bez mnogo reči, na info pultu ostavi po koji osmeh dok uzima ključ svog ormarića.

U Srbiju je došao iz Egipta da završi studije medicine, a sa Šmekom se upoznao slučajno, tražeći fitnes centar u blizini stana u kom živi. Našao nas je onlajn, video ocene na Facebook stranici, došao, dobio našu nedeljnu propusnicu i i pre nego što je istekla već je znao da će postati naš član.

Voli srpsko gostoprimstvo i, iako ne govori srpski, kaže da su svi uvek veoma ljubazni prema njemu, a u Šmeku pogotovo. Sviđa mu se atmosfera i energija jer je, kako kaže, svaki trening drugačiji. Godinama je kod kuće išao u teretanu, ali nikada se vežbajući nije ovako dobro provodio, tvrdi Hadi.

Body Pump je njegov omiljeni trening, jer pokreće celo telo. Nikada nije bio na Body Jamu, Attacku ni Combatu, mada su ga instruktori savetovali da uključi kardio treninge u svoj raspored. Od kardio treninga voli Grit.

Najaktivniji_šmeker

Za naše takmičenje za Najaktivnijeg šmekera nije ni znao, jer ne razume srpski. Kad mu je Suza javila da je njegovo ime na samom vrhu naše lestvice, to nije poremetilo njegov dnevni ritam, niti je zbog toga češće dolazio na treninge. Kako kaže, dolazio bi svakako, jer je to sada njegov dnevni ritam – jedan ili dva dolaska dnevno, sa jednim ili dva dana pauze nedeljno. Sa svojih 40 dolazaka zaslužio je da bude naš prvi Najaktivniji šmeker i odabrao je svoju nagradu u vrednosti od 5000 dinara za kupovinu na iFIT online shopu.

Na pitanje kako postiže da uskladi fakultet i toliki broj treninga na mesečnom nivou, odgovara da vežbanje ne smatra nečim što mora da „obavi“, već u Šmek dolazi vrlo rado, da se opusti i učini nešto dobro za sebe.

„Nekad učim i po 14 sati, a Šmek mi napuni baterije i onda često i nastavljam da radim kad se vratim sa treninga“ priča Hadi. Na pitanje da li je imao problem da razume instruktore kada pokazuju određene pokrete, odmahuje glavom.

Najaktivniji_šmeker

„Svi su zaista puni razumevanja, često mi se obraćaju na engleskom, pogotovo kad smo na Gritu i Sprintu, to mi mnogo znači da se motivišem. Što se samih pokreta i vežbi tiče, nije mi teško da pratim samo gledajući ih na bini“, objašnjava on, a naučio je i nekoliko reči na srpskom. Koje su to reči, pitamo.

„Grudi gore, leva, desna“ smeje se Hadi svom naglasku, jer sada dobro razume šta treneri govore, ali ne ume da ponovi.

U Srbiji ostaje dve godine, jer želi tu da završi fakultet, a siguran je da Šmek za to vreme neće menjati.

Hadi već nosi zasluženu nagradu, a kako da i ti postaneš naš Najaktivniji Šmeker saznaj OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs