rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

3559 pregleda
0 komentara

IZGOVOR KAO NEPRIJATELJ SVAKOG USPEHA

’’Ne mogu na trening jer nemam vremena!’’; ’’Ne mogu na trening jer nemam trenutno novca!’’; ’’Ne mogu na trening jer sve to mogu sam i to kod kuće!’’… Koji je tvoj omiljeni izgovor za netreniranje??? Složićeš se sa nama da su odluka i istrajnost dve najteže stvari kada je u pitanju rad na sebi i sve što taj rad podrazumeva kada želiš da dostigneš zamišljeni rezultat. U većini slučajeva od sebe očekujemo mnogo i najbolje, ali nemamo dovoljno strpljenja i volje da postignemo sve što zamislimo, s toga najlakše biramo izgovore koji nam služe kao subjektivna ’’prepreka’’ za svaki početak! Postoje stvari koje sebi ne možemo da priuštimo i nisu nam potrebni izgovori. Isto tako postoje stvari koje možemo da priuštimo samo kada bi ih stavili na primarnu i nužnu poziciju u svom životu. Trening je luksuz! Ali nikako materijalni luksuz već luksuz za tvoje zdravlje, unutrašnje i spoljašnje zadovoljstvo i kompletan mentalni boljitak koji sebi želiš i možeš priuštiti. Kroz ova tri videa shvatićeš zašto smo ti sve ovo ispričali.

DA LI JE TVOJ IZGOVOR ’’VREME’’?

’’Želim da treniram ali nemam vremena….’’ Kada dobro organizuješ svoju radnu nedelju shvatićeš da ti trening od sat vremena tri puta nedeljno neće praviti nikakvu zbrku i neće beskorisno oduzimati tvoje vreme! Isto tako svoje poslovne obaveze vremenom radićeš mnogo lakše i rasterećenije. Trening će poboljšati fizičku izdržljivost, uticati na tvoju energiju, bolji san i koncentraciju koja je neophodna za svaki umni rad.

DA LI JE TVOJ IZGOVOR ’’NOVAC’’?

’’Želim da treniram ali nemam trenutno novca….’’ Kao što smo rekli trening predstavlja luksuz, ali kada to kažemo ne mislimo na materijalni luksuz, već luksuz koji je neophodan svakom čoveku prvenstveno zbog njegovog zdravlja. Najćešći izgovor za netreniranje je nemanje novca. U ovom videu dajemo primer da od svog mesečnog budžeta, plate ili stipendije bez sumnje možeš izdvojiti novac za trening, samo kada bi na papir stavio koliko novca ’’ode’’ na svakodnevno kafenisanje, izlazak, čašćenje ili pak šoping koji nam u većini slučajeva stvara trenutni dobar osećaj ali često nije neophodan. A treniranje? Treniranje stvara dugoročno zadovoljstvo, ispunjenost i veće samopouzdanje. Da li grešimo?

DA LI JE TVOJ IZGOVOR ’’ZNANJE’’?

’’Zbog čega da posećujem neki fitnes centar kada sve to ’’znam’’ i mogu sam….’’ Sigurno ste čuli da mnogi kad kad izgovore i ovu rečenicu ali vrlo brzo shvate da nisu baš bili u pravu! Nismo svi stvoreni za sve. Tako je i sa treningom, njegovim pravilnim radom, edukaciji o vežbanju, pravilnoj ishrani i svemu ostalom neophodnom za postizanje pravih rezultata. Za to su zasluženi ljudi koji su školovani, iskusni i edukovani za tu vrstu rada. Svaki pokušaj ’’sam ću kod kuće’’ nije doveo do željenog rezultata, kako zbog nedovoljnog poznavanja pravilnih vežbi, tako i zbog brzog gubljenja motivacije, koju instruktori svakako ogromnim delom pružaju na treningu! Razmisli dobro da li postoji opravdan izgovor za netreniranje i posveti se sebi! #pocnipametno

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs