rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

6629 pregleda
0 komentara

Jači nego što ste ikada zamišljali

Kada čujem reči trening, snaga i tegovi, prva asocijacija mi je Body Pump, najpopularniji i najposećeniji program u celom svetu. Verovetno se pitate zašto? Svi oni koji redovno posećuju Body Pump treninge rećiće vam isti odgovor – REZULTAT.

U čemu je tajna?

Tajna je u REP efektu. Naime, Pump je koncipiran tako da se tokom treninga rade vežbe za sve mišićne grupe sa lakšim opterećenjem, ali velikim brojem ponavljanja. Ovaj vid treninga omogućava nam oblikujemo i toniramo mišiće celog tela na račun sagorevanja kalorija i suvišnog masnog tkiva, kao i da izgradimo snagu i izdržljivost.

Moj prepokret

Na svoj prvi trenig Body Pump- a otišla sam pre nekoliko godina. Prvi utisak nakon treninga je bio dobar ali nisam bila oduševljena kao treninzima Step aerobika koje sam obožavala. Ubrzo mi se pružila prilika i da budem instruktor Body Pump-a. Naravno, tu priliku sam prihvatila ne zato što mi se taj trening nešto posebno svideo, već sam tu videla priliku da naučim nešto novo. Takođe, i sam trening sa tegovima sa kojima, da budem iskrena, nikada nisam nešto posebno vežbala  predstavljao je za mene pravi izazov.

I ako sada malo bolje razmislim taj ulazak u svet Body Pump-a je predstavljao moj prepokret i fizički i psihički. Moje telo se za vrlo kratko vreme preoblikovalo i dobila sam na snazi što mi je pomoglo da popravim tehniku izvođenja vežbi i budem bolji uzor ljudima koji dolaze na moje treninge. Međutim, ono što vidim kao najveću promenu na sebi je to što sam uspela da malo izađem iz svoje zone komfora. Ja sam neko ko spada u one stidljive, povučenije osobe, neko ko ne voli puno da se ističe, da bude u centru pažnje. Stati na stejdž i držati trening ljudima ispred sebe itekako vas stavlja u prvi plan, svi gledaju u vas, šta raditi, šta ako pogrešim, ako zaboravim koreografiju…Body Pump je trening kroz koji jačate ne samo fizički već i mentalno, sa porastom snage raste i vaše samopouzdanje, prosto više ne možete da budete tihi, povučeni i neprimetni.

I dalje niste sigurni da li je Pump pravi trening za vas? Dodjite, probajte , dajte priliku…

Ne zaboravite da se promena uvek dešava ako bar malo zakoračite izvan svoje zone komfora, a nakon toga … pa videćete sami…

Jasna Nikolin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs