rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

3939 pregleda
0 komentara

KAKO BRZO NABACITI MIŠIĆNU MASU? – Kompletan vodič kroz trening

Kako brzo nabaciti mišićnu masu tekst je za sve koji žele da nabace mišiće, bez obzira na pol i vrstu treninga koji rade.

Pronašli smo naučni tekst koji garantuje, svima koji žele da nabace mišićnu masu, uspeh u tome, ali samo ukoliko budu pratili plan treninga.

U poslednje vreme, primetili smo da mnogo veći problem imaju osobe koje treba da se ugoje, za razliku od onih koje treba da smršaju, zato smo odlučili da napravimo kompletan vodič koji će im u tome pomoći.

Ovaj vodič bazira se na opštim preporukama i nije zamena za personalne i polu-personalne treninge. A cela tajna u nabacivanju mišićne mase svodi se na tri ključna elementa: Podiži, jedi, odmaraj!

PODIŽI VIŠE I NABACIĆEŠ MIŠIĆE

Kao i u većini slučajeva, program se bazira na takozvanim “compound” pokretima (pokretima koji angažuju više mišića) i koji podrazumevaju korištenje šipki sa opterećenjem i bučicama.

Program takođe podrazumeva kombinaciju 5×5 izgradnju snage, sa srednje teškim opterećenjem i brojem ponavljanja koje će pokrenuti hipertrofiju (povećanje mišića)… Što znači da ćeš dobiti lepe i velike mišiće.

Takođe, uključeni su i supersetovi (radiš dve vrste različitih vežbi za redom, bez pauze između) kako bi vežbanje bilo što kraće i kako ti trening ne bi oduzeo više od 30 minuta.

KAKO TRENING IZGLEDA?

 

2 DANA ZA HIPERTROFIJU
DANTRENING

BROJ

PONAVLJANJA

BROJ

SERIJA

 

PONEDELJAK

GRUDI

Bench press

Chest press

 

RAMENA

Shoulder press

Arnold press

 

TRICEPS

Triceps propadanje

 

 

8-12

 

 

 

3-4

 

 

 

ČETVRTAK

LEĐA

Deadlift

Dumbell Row

 

BICEPS

Barbell Curl

Dumbell Curl

 

NOGE

Čučanj sa opterećenjem

Landževi sa opterećenjem

 

 

8-12

 

 

3-4

 

Ovde je bitno da pronađeš težinu koju ne možeš da uradiš ni jedno ponavljanje i da je smanjiš na otprilike 80%, što bi značilo, ukoliko ne možeš pravilno da uradiš deadlift sa 100kg, spusti ga na 80kg i radi preporučen broj ponavljanja.

Vremenom će 80kg postati lako, pa povećaš opterećenje za određenu kilažu i tako stalno.

A ŠTA AKO ŽELIM DA RADIM NA SNAZI JEDNAKO KOLIKO I NA HIPERTROFIJI?

Onda treba da preuzmeš naš vodič za trening i držiš ga se tačno onako kako je napisano.

VODIČ ĆEŠ PREUZETI KLIKOM NA OVAJ TEKST.

Hrana i odmor su takođe bitni

Da bi došlo do hipertrofije, mišić mora da odmara. Bez obzira koji program da pratiš, ukoliko želiš da mišić poraste ne bi trebalo svaki dan da treniraš. Dozvoli mišiću da odmori i “zaraste”.

Takođe, hrana je ključna u izgradnji. Treba da jedeš što je više zdravih kalorija moguće. Što više proteina i vode da unosiš, kao i da unosiš i ugljene hidrate.

Ukoliko ti treba pomoć oko ishrane, dođi kod nas na treninge i posavetuj se sa našim instruktorima. Savet oko ishrane je u sklopu članarine.

Dakle da sumiramo

Dižeš 80% težine koju ne možeš da uradiš ni jedno ponavljanje, odmaraš makar jedan dan između, jedeš što kvalitetnije i što više, pratiš program koji je dostupan na LINK-u.

Ponavljamo, ovo su opšte preporuke koje garantuju vidljive promene, ali uvek je brže, bolje i sigurnije kada radiš sa personalnim trenerima, ili makar polu-personalne treninge.

Piši nam koji priručnik bi ti dobro došao sledeći.

Vidimo se i družimo u ŠMEK-u.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs