rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

7882 pregleda
0 komentara

Kako da ostanete istrajni?

Prvo smo se pripremali za plažu, onda smo se borili protiv predrasuda da se leti ne vežba, a sada je vreme da pojačamo intezitet i novu vežbačku sezonu dočekamo jači nego ikada! A kako ćemo to uraditi?

Ako počinjete, počnite pametno

Čak i ako ste bili vredni preko leta, sada okrećemo novi list. Zašto? Zato što je put do rezultata najbrži ako konstantno postavljamo pred sebe nove izazove. Prvo što ćete primetiti je bolje raspoloženje. Nedugo nakon toga značajne promene na telu, a posle pola godine nećete moći ni da se setite kako je izgledao vaš dan bez treninga.

To zvuči sjajno zar ne? Ali biti istrajan nije tako lako…

Verovatno vam je poznat ovaj scenario

Postavili ste jasan cilj, imate plan, odlučni ste i uporni. Posle par treninga ste toliko zadovoljni sobom i prvim rezultatima, da se pitate kako ste uopšte funkcionisali pre nego što ste počeli da vežbate. A onda vam se desi da propustite i po nedelju dana treninga. Ili jednostavno odustanete.

Kako se izboriti sa mislima kako ste baš danas previše umorni, da je pametnije da pogledate omiljenu seriju ili da je ipak bolje da napravite pauzu?

Samo da prođe ispitni rok, da temperatura napolju bude malo niža…Vežbaću kada budem imao malo manje posla ili kada budem bio siguran da je vreme da počnem„.

Izgovori se samo samo nižu…

 

Nema idealnog momenta za početak. Vreme za početak je sada!

Ono što vam je potrebno je motivacija i podrška, ali i neizostavno znanje. Znanje o trikovima koje možete da izvadite iz rukava čim primetite da postajete bezvoljni.

Karta br. 1: Motivacija

Nećemo deliti sa vama motivacione citate. Ne zato što to ne pali, već zato što imamo nešto bolje. Nešto transparentno i jasno. Nešto provereno! Imamo činjenice:

*Tokom treninga BodyCombat uradite 1.700 trbušnjaka
* Tokom 30 minuta CX Worx treninga vaš core je konstantno aktivan. Što rezultira ravnim i oblikovanim stomakom, ali i pravilnim držanjem tela.
* Na BodyPumpu uradite 1.000 ponavljanja
* Na Grit-u i RPM-u trošite kalorije i 72 sata nakon treninga

Karta br. 2: Pomoć prijatelja

Biće vam mnogo lakše ako niste sami. Tek sad počinjete da trenirate? Bilo bi dobro da povedete nekog.

Pokušajte da preuzmete ulogu motivatora. Vi ste nekog doveli u fitnes centar i vi treba da se potrudite da vaš prijatelj ostane motivisan. Vremenom će vam postati neprihvatljivo da propustite trening. Uradićete nešto dobro i za sebe i za osobu koja vam je draga 🙂

Karta br. 3: Promene

Nemojte uvek ići na iste treninge. Najbolji rezultati se dobijaju kada pravite varijacije. Ako uvek idete ne iste treninge, neće samo vama biti dosadno. I vaše telo će se dosađivati, a samim tim ni rezultati neće biti onakvi kakve ste očekivali.

Karta br. 4: Strategija

Prva stvar koju treba da uradite je da se potrudite da steknete naviku da vežbate redovno, pa tek onda da brinete o intezitetu urađenih vežbi. Ukoliko vam je neki pokret pretežak ili ne možete da ga uradite pravilno, nemojte se forsirati.

Instruktor će vam uvek predložiti opciju manjeg inteziteta nakon koje će vam biti lakše da uradite vežbu pravilno. Koristite opcije, ne samo zato što ćete izbeći povrede već i zato što ćete se osećati dobro zbog pravilno urađene vežbe.

Karta br 5: Nagrada

Nagradite sebe nakon svakog treninga. Samo se potrudite da ta nagrada ne bude gurmanska pljeskavica i gazirani sok. Bar ne svaki put 🙂

Džoker: Prepokretni raspored

Instruktori u Šmeku prave svakom članu besplatan Prepokretni raspored. Kako to izgleda u praksi:

VI: „Želim da zategnem telo. Želim da imam oblikovane trbušne mišiće i snažne noge. Hoću da uđem u kondiciju

Šmek TIM piše Prepokretni raspored i pravi vam plan treninga. Sastavljen baš za vas! I svake nedelje se nalazimo opet i menjamo programe, pojačavamo ili smanjujemo intezitet. I dolazimo do tih rezultata 🙂

Eto, karte su pred vama. Smatramo da smo ih dobro podelili. Sada je red na vas. Odigrajte pametno 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs