rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

1251 pregleda
0 komentara

KAKO DA PODIGNEŠ TRENING NA VIŠI NIVO?

Prvo pravilo glasi: Ne možeš nikada pogrešiti sa osnovama, a svoje telo možeš oblikovati samo uz pomoć čučnjeva, sklekova i zgibova.

Ali, kada dostigneš svoju granicu, da li to znači da tu treba da staneš?

Šta onda radiš?

Krećeš da ideš na grupne treninge ili u teretanu. Uradiš po koji čučanj pres, deadlift, biceps pregib… I opet staneš. I ne, ne radiš ništa pogrešno, šta više na pravom si putu, ali pored fizičkog aspekta, moraš da radiš i na svom mentalnom.

Pokušaj sa nečim novim

Novi pokret ne znači da treba da menjaš ceo trening, šta više, ostani u zoni komfora sat vremena, ali zadaj sebi izazov, osmisli plan od trideset dana i kreni da radiš deadlift svaki dan, s tim što, svaki naredni dan podigneš kilažu za određen broj.

Pa tako, prvi dan uradi deadlift sa šipkom, pa drugi dan dodaj ploče od 2,5kg, pa od 5kg i tako narednih trideset dana.

Da li ćeš uspeti da podigneš 30. dana 200 i nešto kilograma? Pa zar je bitno? Ali, ne samo što radiš svih tih dana na svojoj telesnoj snazi, ti radiš i na jačanju svoje mentalne snage.

Posle deadlifta istim principom ostani u plenku, pa radi čučnjeve, pa zgibove, pa muscleup-ove…

Videćeš da samo ovim jednostavnim izazovima, koji neće trajati duže od pet minuta, možeš da promeniš, ne samo svoj fizički, već i mentalni sklop – A mentalni sklop će ti pomoći oko fakulteta, škole, posla, biznisa…

Dakle, izazovi sebe…

Nije bitno da li ideš u teretanu, na grupne programe, kombinuješ oba, ideš na plivanje… Sigurno je i da mnoge pokrete ne možeš da uradiš.

Na primer, ne možeš da se popneš na konopac, da rukama pređeš most, da uradiš pistols čučanj, preskočiš vijaču, uradiš špagu, stojiš na jednoj nozi, uradiš zgib, sklek…

Pa ako nećeš izazov u izdrživosti i snazi, zašto sebi ne zadaš vremenski period da savladaš pokret?

U tom vremenskom periodu, napravi plan vežbi koje će te dovesti do željenog cilja i eto ga, već je tvoj trening dobio viši nivo, a tvoja mentalna snaga jednu novu dimenziju – Snagu karaktera.

Probaj, javi nam tvoje ciljeve i slobodno dođi u ŠMEK da ih zajedno radimo.

Družimo se na treninzima.

Družimo se u ŠMEK-u.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs