rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

2387 pregleda
0 komentara

Kako da vratiš samopouzdanje nakon porođaja?

Drage mame, da li vam je poznat scenario: pogledaš se u ogledalo i počneš da praviš spisak stvari koje ti na tvom telu ne odgovaraju? I onda počneš da se nerviraš, oblačiš šljampavu odeću samo da niko ne vidi to što ti vidiš. Manje, više, to je sasvim normalno, kod žena pogotovo, i nikada nećemo biti sasvim zadovoljne svojim izgledom. Čak i kada se trudiš i svi oko tebe primete promene, ti ih i dalje ne vidiš, jer ti nije dovoljno, želiš još.

A seti se sada sebe nakon porođaja: razvučena koža, nekoliko slojeva nabora na stomaku, višak kože, višak kilograma, previše celulita, ni sekund vremena za sebe i, što je najgore, previše hormona koji to sve još dodatno preuveličavaju. I opet nezadovoljstvo u periodu kada moraš biti staložena i bez stresa.

Lepa vest za sve je da i tada možeš da uradiš i više nego dovoljno za svoje telo, jer kada se ti osećaš lepo zbog sebe – svi oko tebe će biti srećni.

Samo odluči da počinješ i izgradi naviku odlaska na trening. Zvuči jednostavno? I jeste! Osećaćeš se bolje, promenu ćeš brzo videti jer mesecima nisi imala priliku za fizičku aktivnost. I svakako će ti prijati da budeš među drugim ljudima, da promeniš sredinu na sat vremena i moći ćeš bolje da se posvetiš porodici. Gomila benefita u samo sat vremena treninga dnevno!

Recept za vraćanje vitke linije nakon porođaja je individualan i zavisi od stanja u kojem se tvoje telo trenutno nalazi. I ovaj deo je jednostavan, probaj nekoliko treninga. Oni treninzi nakon kojih se osećaš super i nakon kojih osetiš upalu mišića su savršen izbor za tebe. Za mene su to bili BODYBALANCE i CXWORX. Nikada mi nisu bili teži i nikada se nisam bolje osećala!

I još samo jedan savet: znamo da ipak moramo da vodimo računa o ishrani. U ovom periodu samo pokušaj da ne jedeš hranu koju pripremaš za svoju bebu. Prepusti to jačoj polovini, njega će i tako mnogo manje peći savest zbog toga. 🙂

Vidimo se na treningu!

Mima Radeta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs