rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

2801 pregleda
0 komentara

KAKO VRATITI MOTIVACIJU I NASTAVITI SA VEŽBANJEM?

Ne, nisi, niti možeš da održavaš visok nivo motivacije kada je u pitanju vežbanje. Naravno da će ti dosaditi u nekom trenutku određen prostor, vežbe, sprave, ljudi…

Sigurno je i da ćeš poželeti da se više družiš, da izlaziš, posvetiš školi, poslu, porodici, fakultetu… Ali, dan kada ne odeš na trening osetićeš grižu savest – Što je dobro, jer ćeš osetiti nešto što znači da ti je stalo i da ipak imaš nekakav cilj.

Ovo je priča za ljude koji treniraju već određen period

Kada staneš ispred ogledala, šta vidiš? A da, evo ga, salo na donjem stomaku, oko kukova, spuštena zadnjica, slaba ramena, ravan biceps, jedva vidljiv triceps.

Ali, hajde da postavimo pitanje, šta stvarno vidiš?

Stvarno vidiš osobu koja je radila jedan određen period na sebi i koja je drugačija osoba od one koja je bila na početku sa vežbanjem. Zar ne?

Salo oko stomaka sada je manje, biceps, iako nije dovoljno velik, razvio se, triceps se ocrtava, ako nemaš sixpack sigurno je da imaš vidljiv fourpack – Ono salo sa donjeg stomaka ionako ne možeš da skineš dok ne promeniš ishranu.

U suštini, vidiš osobu koja je stvarno promenila sebe od prethodnog puta i to je i više nego dovoljno da se motivišeš.

A šta ako je više nemaš? Kako onda da je vratiš?

Paaa… Postoje tri načina koja mnogi svetski poznati sportisti, atlete, zavisnici teretane i treneri koriste.

#1 Pronađi bolje okruženje

Znaš već da društvo u mnogome utiče na tvoje navike. Između ostalih i na raspored i redovnost treniranja. Ukoliko svi u tvom okruženju treniraju, velika je verovatnoća da ćeš i ti trenirati. Ukoliko piju pivo, pićeš i ti, ukoliko pale cigaretu samo u izlasku, verovatno je da ćeš i ti to raditi, ako ne, makar ćeš povući dim, eto čisto da zadovoljiš znatiželju.

Pa jedan od saveta za pronalaženje motivacije je da nađeš gym ili fitness partnera. Taj partner će ti pomagati, jednako onoliko koliko i ti njemu, da idete na trenige. Ako ne možeš da pronađeš partnera za vežbanje, onda kreni na grupne treninge (benefiti grupnih treninga), ili angažuj personalnog trenera (u toku je akcija na paket Personalni trening 20 + 10 gratis. Više na LINK-u).

#2 Budi ekstreman

Legenda kaže da je Arnold Švarceneger sve svoje trenerke sekao da budu iznad kolena kako bi se motivisao da radi više na svojim listovima.

Popularni  trener Teri Ašer istetovirao je podsetnik da ne bi izgubio motivaciju prilikom treniranja.

Naravno, ovo su baš ektremni primeri i nismo od onih koji će ti reći teretana i fitness su sve. Ali, pokušaj da motivišeš sebe ekstremno. Na primer, kupi pantalone veličine koju bi voleo/la da nosiš – Veću, manju… I radi na sebi dokle god ne staneš u njih.

Ili, izbaci sve premaze iz frižidera i izazovi sebe mesec dana da prirpemaš hranu bez dodataka kao što je pavlaka, majonez, kečap…

Kupi samo zeleno povrće i voće i smisli obroke sa njima.

Prosto, pokušaj da izazoveš sebe ekstremnim situacijama i videćeš da ćeš pronaći motivaciju.

#3 Počni danas

„Evo, samo da prođu praznici pa ću onda. Od ponedeljka krećem. Sutra idem da uplatim članarinu…“ Koliko smo samo puta ovo čuli?

Nemoj da čekaš sutra. Nemoj da čekaš ni pet minuta. Šta god da želiš da uradiš u vezi sa pozitivnom promenom u svom životu, počni od tog trenutka. Jer baš tada imaš najveću motivaciju.

Pa zar nije bolje da postepeno počneš da sagorevaš kalorije koje unosiš u većim količinama za praznike? Bolje nego da dozvoliš da se skladište u tvom telu, pa da teže primetiš promene nakon praznika.

Sve u svemu, šta god da želiš da uradiš za sebe, a da ne remeti drugu osobu, uradi u tom trenutku kada o tome razmišljaš i, veruj nam, videćeš šta znači biti i ostati motivisan.

Podeli sa nama kako i na koji način ti pronalaziš motivaciju?

Vidimo se i družimo u ŠMEK-u.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs