rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

5745 pregleda
0 komentara

BENEFITI BODYSTEP ATHLETICA

Kada kažemo atletik prvo sto pomislimo je skladno, fit, snažno , izdržljivo atletsko telo. Složićete se, svako želi svoj izgled i formu što vise približiti telu atlete.

Postoji mnogo načina kako poboljšati svoju kondiciju. Raznovrsna je paleta treninga koji će vam pomoći u tome, a svaki od tih programa sadrži razne elemente kraljice sportova – Atletike. Ovog puta ćemo govoriti o BodyStepu koji ima jednu posebnu specifičnost, a to je sam rekvizit – steper koji doprinosi posebnoj aktivaciji mišića donjih ekstremiteta (nogu i zadnjice) i ne samo to…

BodyStep Athletic i Classic

BodyStep je kardio trening koji u osnovi ima koračanje, upravo kao hodanje gore-dole stepenicama, trčanje i razne varijacije skokova što ovaj trening čini uzbudljivijim. Međutim u BodyStepu razlikujemo Classic i Athletic. Bez puno razmišljanja razlika je očigledna. Način na koji oslobađate telo kroz pokret i nivo energije koji dominira kroz isti…

BodyStep Classic ti pruža odličan kardio trening i tonus mišića kroz jednostavne i efikasne pokrete utkane u sjajni ritam muzike, što ti daje više mogućnosti da se zabaviš i pokažeš svoj talenat. Dok Athletic uz osnovne korake kombinuje pokrete kao sto su: burpee, push up i vežbe sa tegom kako bi dodatno aktivirali i gornji deo tela. Snažan bit muzike u Athletic-u će vas gurnuti dalje da napravite veću amplitudu skoka, čučnja, iskoraka i izazvati dublje vibracije u vašem telu, a to će vas učiniti pravom atletom. Upravo je to ono što Body Step Athletic izdvaja. Snažni i eksplozivni pokreti koji aktiviraju celo telo i samim tim trening je efikasniji i izazovniji. Takođe bitno je istaći da svako može biti uspešan u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima forme. Instruktor je tu da kroz opcije i kroz prava uputstva ukaže kako bezbedno izvesti pokret i kako izvući maksimum iz svake vežbe tako da će svako osetiti uspeh i pokazati svoj atletski nerv.:)

I da zaokružimo priču. Koji su benefiti ovakvog treninga?

  • Ubrzavamo rad srca i tako postižemo bolju kondiciju, lakše se penjemo uz stepenice, lakše hodamo, trčimo.
  • Zahvaljujući kardio blokovima tokom treninga ubrzavamo sagorevanje kalorija (podstičemo metabolizam masti).
  • Oblikujemo i podižemo tonus mišića , naročito nogu i zadnjice.
  • Dobijamo više funkcionalne snage i izdržljivosti.
  • Poboljšavamo koordinaciju pokreta i agilnost tela.

A ono što prvo osetite jeste viši nivo energije i raspoloženja. Srećniji ste, poletniji 🙂

Sve ovo zajedno itekako doprinosi snažnijoj volji kroz odlučnost, hrabrost i upornost, a to svakako jesu dominantne crte prave atlete.

 

Instruktorka Slavica Šestić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs