rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

9867 pregleda
2 komentara

POČNI PAMETNO – ŠMEKOVA TEORIJA REZULTATA

Počni pametno. Treniraj umereno. Izaberi odgovarajuće treninge za sebe… I dok naši instruktori ovo ponavljaju iz dana u dan, u tvojoj glavi se vrti samo jedno pitanje: „ Ali ja želim rezultate što pre, a moja komšinica koja je smršala 10 kilograma za mesec dana mi je rekla da je ona trenirala svaki dan i da su je mišići toliko boleli da je u početku jedva hodala?“

pocni_pametno_druzenje

ŠTO JE BRZO TO JE I KUSO, ZATO POČNI PAMETNO DA BI TRAJALO DUŽE

Pre nego što uopšte donesemo čvrstu odluku da započnemo sa radom na sebi i fizičkom aktivacijom, prvo pitanje koje nas mori jeste kada će doći željeni rezultati?

Da li se slažeš da su očekivanja povodom toga uvek ispred same odluke? Hajde da zajedno dođemo do odgovora? Postavićemo ti jedno pitanje:

Da li znaš ko je tvoj najveći kritičar?

U prvi mah, odgovori bi mogli biti: Sestra, brat, najbolja drugarica… Međutim ukoliko objektivno sagledamo stvari i dobro razmislimo o ovom pitanju, svi ćemo dobiti isti odgovor – Sami sebi najveći smo kritičari!

Evo i primera:

Koliko puta si uradio fenomenalnu stvar koju su mnogi primetili i aplauzom pozdravili, a ti si smatrao da je moglo i bolje! Pa i moglo je bolje, ali ko to može da tvrdi? I ko garantuje da tako neće biti?

ŽELJE I REALNOST

Da li si ikada razmišljao o tome da previše stvari očekuješ od sebe i to za vrlo kratko vreme?

Želiš da smršaš, da oblikuješ telo, da imas više energije tokom dana, da noću bolje spavaš, da smanjiš apetit, da poboljšaš kondiciju i sve to ako je moguće “za juče.“ 🙂

Zapamti, prave i velike stvari grade se postepeno! Potrebna je jaka volja, istrajnost, dobar plan i jasan cilj! Zato sve što započneš, započni pametno. Vremena ima na pretek, a odustajanje nikako nije opcija!

pocni_pametno_pozdrav

ŠMEKOVA TEORIJA REZULTATA – POČNI PAMETNO

Kako bi bili sigurni da ćete istrajati, morate usaglasiti želje i mogućnosti, tako ćete doći do rezultata bez da naškodite svom zdravlju! Šmek tim je kreirao teoriju o postizanju rezultata koju smo podelili u tri faze.

I FAZA «JA OSETIM»

Kada si odlučio i započeo sa treninzima, sledeća važna stvar je strpljenje. Iako će od sve tri faze, u ovoj prvoj treninzi biti najnižeg intenziteta, mi smatramo da je ovo najteža faza.

«Ja Osetim» faza traje u proseku 45 dana. Ovo je period u kojem doživljavaš velike promene, susrećeš se sa raznim novinama dok nestrpljivo očekuješ da vidiš prve rezultate. Da ne zaboravimo u ovoj fazi pored treninga neophodno je da počneš da menjas navike u ishrani koje često dovode do kriza, a koje se završavaju u kasnim večernjim satima viteškom borbom između tebe i frižidera. 🙂 Prvih 14 dana su najteži i neretko “frižider izlazi kao pobednik“, nakon toga tvoj telo se adaptira na novine , osećaćeš da ti trening lakše pada, uradićeš par ponavljanja više, tvoje pauze će biti kraće…a frižider? On postaje protivnik koji nije više vredan pomena.

A rezultati?

Nećemo se lagati i ne dozvoli da te drugi lažu kada kažu da ako se budeš pridržavao čudesne formule, videćeš rezultate već posle mesec dana. Čuda se ne dešavaju, a rezultat je uvek rezultat napornog rada i odricanja. U prvih 45 dana nećeš videti, ali ćeš osetiti. Osetićeš da lakše ulaziš u farmerke, osetićeš da lakše ideš uz stepenice, osetićeš da bolje spavaš, osetićeš da imaš više energije tokom dana. Upravo zbog toga smo ovu fazu nazvali JA OSETIM, jer tvoji rezultati neće biti vidljivi golim oko, ali ono što budeš osetio daće ti motiv da ideš dalje ka ostvarenju svog cilja! 😉

I zapamti, izuzetno je važno da se u ovoj fazi ne forsiraš intenzitet treninga. Sama činjenica da si počeo da vežbaš je već dovoljno opterećenje! Trening ne smeš doživljavati kao vreme predviđeno za mučenje, već vreme u kojem ćeš uživati i posvetiti se sebi.

pocni_pametno_podrska

II FAZA «JA VIDIM»

Čestitamo uspeo si! Sada si na pravom putu, ono najteže ostavio si iza sebe. Trening više ne doživljavaš kao obavezu, već kao izazov. Želiš da povećaš opterećenje, želiš da podigneš intenzitet, želiš da uradiš više ponavljanja…i na kraju želiš da treniraš češće! Slobodno pusti kočnicu i radi šta god ti prija i koliko ti prija, ali zapamti : MORA da prija, još uvek nisi PRO! 🙂

Tvoji mišiči su sada dovoljno ojačali i ti to osetiš. Ti uživaš u tom osećaju. Oblačiš “one“ pantalone i da bi ostale na tebi, kaiš stežes za rupu više, u neverici podižeš glavu ka ogledalu ispred kojeg stojiš i vidiš prve konture mišića na svom telu. Okrećeš se bokom refleksno da pogledaš struk i novi šok, nisi siguran da li gledaš sebe, jer ova zadnjica koju vidiš nije tako izgledala pre dve nedelje! 🙂 Čestitamo, nalaziš se u fazi «JA VIDIM». Da bi uspešno završio fazu II, treba u proseku da prođe oko 90 dana. Osmeh prekriva tvoje lice i stvari koje biraš da nosiš su uže nego inače i nestrpljivo očekuješ pohvale od svojih najbližih… Ukoliko oni to ne vide, ne dozvoli da te to demotiviše, krenuo si na putovanje gde strpljenje ima glavnu reč!

pocni_pametno_trening

III FAZA «ONI VIDE»

Preživeo si činjenicu da ne vide tvoju pobedu na isti način kao i ti.

Sada si na raskrsnici, odustati ili nastaviti? Seti se strpljenje je ključ, a odustajanje nije opcija!

Nastavljamo? Bravo, sada postaješ master svog tela, uma i spoznaješ istinu. Treniraš zbog sebe, ne zbog drugih. Na treninge odlaziš skoro svakodnevno, uživaš u svakoj vežbi, mišići su toliko ojačali, a tehnika izvođenja vežbi je na granici savršenstva. Prestao si da razmišljaš o podizanju opterećenja, prestao si da brojiš ponavljanja. Tokom treninga ne gledaš druge već si fokusiran na sebe. To je to, bravo! Ovo je znak da je trening za tebe pravo uživanje i od tog trenutka postaješ ambasador zdravog života, jer nestrpljivo želiš svojim prijateljima da ispričaš koliko je današnji trening bio dobar i kako je osećaj uspeha na kraju nešto što je rečima neopisivo! I dolazi trenutak kada jedan od tvojih prijatelja prekida tvoju priču pitanjem: “A koliko ti je vremena trebalo za taj six pack?“ Osvrni se, jer je prošlo više od pola godine, ali nemoj mu to reći. Uhvati ga za ruku i povedi na tebi dobro poznato putovanje. 😉

Da li je tu kraj?

Kraj ne postoji, svaki novi dan biće novi uspeh, a trening najzdravija zavisnost koja može da vlada tobom! 😉

#pocnipametno

2 Komentara za “POČNI PAMETNO – ŠMEKOVA TEORIJA REZULTATA”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs