rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

3412 pregleda
0 komentara

ŠEST NAČINA DA OSTANEŠ FIT ZA VREME PRAZNIKA

Teško je zadržati motivaciju za treningom tokom života, a kamoli za vreme praznika.

Znaš onaj osećaj – Whoaa (zevaš), tegliš se, budiš se zvanično, hvataš telefon i listaš instagram i tiktok. Mrzi te da doručkuješ, a kamo li da treniraš.

Od sv. Nikole pa sve do pravoslavne nove godine period je kada su treninzi na drugom mestu. Još kakva je situacija, moguće je i da govoriš sebi: „Nema veze, od nove godine ću krenuti“, ili „Jooj, samo nek više ova prođe pa da se vratim svom životu.“

Ali, to stvarno ne mora da bude tako. Postoji nekoliko jednostavnih stvari koje možeš da uradiš kako bi tvoj fitnes cilj bio zadovoljen i tokom praznika, kao i za vreme ove neizvesne pandemije.

Izdvajamo ti šest načina da ostaneš fit tokom praznika, tako da u Novu godinu uđeš sa puno energije i optimizma.

Odredi unapred vreme za treninge

Budimo iskreni, ovaj period je veoma zauzet period, kako na poslu, tako i u privatnom životu. I baš kao što zakazuješ sastanke, zakaži i vreme za trening. Napravi nedeljni plan, možeš i sa našim instruktorima, i pridržavaj ga se. Nije teško, zaista, samo treba da odlučiš i kažeš, danas izdvajam jedan sat da uradim trening.

Pregledaj raspored tokom nedelje, proceni kada voliš da treniraš, napravi plan i vidimo se.

Pronađi kreativne načine

Mind muscle connection je opšte poznata činjenica u fitnesu. Ukoliko ideš u šoping, onda idi peške, koristi stepenice umesto lifta, ali poveži mozak sa mišićima. Oseti tačno koje mišiće aktiviraš, angažuj zadnjicu, stegni stomak i sagorevaćeš više kalorija nego samo da šetaš.

Ukoliko nemaš kreativan način, dođi peške do ŠMEK-a, ponesi slatkiše i slaniše i ubaci ih u kutiju pored jelke, jer pomažemo studentima medicine da skupe paketiće za decu sa onkologije.

Uradi bilo kakvu aktivnost

Ako baš ne možeš da stigneš na trening, ili kao što je to slučaj, vikendom teretane ne rade onda smogni snage i uradi neki brzinski trening. U prethodnom blogu smo pisali o treninzima kod kuće pa baci pogled da vidiš vežbe.

U dvoje je slađe

Ako nemaš motivaciju nikakvu, napravi je. Šta god da radiš u dvoje je slađe. Pa ako želiš da dobiješ motivaciju, pokreneš se, inspirišeš… Onda druga, drugaricu, roditelje, rođake pod ruku, pa svi zajedno na trening.

Ukoliko baš nikoga ne možeš da nateraš da radi, dođi na grupne treninge i dozvoli da te grupa motiviše.

Hidriraj se i jedi pametno

Jesti pametno je sastavni deo ostajanja fit. Ne, ne treba da se odričeš kolača, torti, slatkiša i slaniša, treba da ih konzumiraš umereno. Nemoj da piješ i jedeš u isto vreme. Pola sata pre obroka i sat vremena nakon obroka unosi tečnost u sebe. Kada jedeš, jedi manje, ali češće. Kad osetiš glad stavi dva tri parčeta nečega u organizam i prestani. Čim osetiš ponovo glad, uradi isto.

Postavi ciljeve, prati promene i nagradi se

Tehnologija je toliko napredovala da pametni satovi, narukvice i aplikacije na telefonu mogu da ti pomognu da pratiš svoje promene i napredak. Kada postaviš cilj, sedi sa našim instruktorima i napravi plan treninga (ovo je uračunato u sklopu paketa). Kad dostigneš cilj, nagradi se i postavi novi.

Ukoliko pak ne znaš kako to sve da uradiš, uvek možeš da kreneš na polupersonalne i personalne treninge. U tom slučaju, piši nam da te povežemo sa trenerima.

Vidimo se i družimo u ŠMEK-u.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs