rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

3205 pregleda
0 komentara

KATARINA HADŽIĆ : ŠMEK JE SINONIM ZA DOBRU ENERGIJU

Katarina radi, studira, dizajnira, prevodi i jedna je od najaktivnijih Šmekerki. Ona ni trening ni Šmek ne smatra obavezom, već mestom gde dolazi da napuni baterije energijom koju će koristiti na ostalim frontovima.

Š: Kako se Šmek uklapa u tvoje dnevne obaveze?

K: U početku je bilo jako teško. Ja sam se bavila plesom veoma dugo i kad sam počela da radim nije bilo nikakve šanse da nastavim. Nisam uspevala da se organizujem, oni su nastavljali sa koreografijama koje ja nisam mogla da ispratim jer nisam dolazila redovno na treninge. Sad kad ljudima kažem čime se sve bavim i kako to uspevam – mislim da ni sama ne znam, uspevam da na trening dođem i po pet puta nedeljno i nije mi problem. To je sada način života.

Š: Čime se baviš kada nisi u Šmeku?

K: Radim kao administrativni tehničar u jednom projektnom birou, mada se pored toga više bavim menadžerskim poslovima i prevođenjem sa francuskog i engleskog. Radim i kao modni dizajner, privatno. Radila sam svoje kolekcije i imala revije, ali to je nešto što mi je trenutno više hobi nego posao.

Š: Kako si spojila dve tako različite stvari?

K: Mislim da je to zato što administracija nije nešto što je baš kreativno, a sviđa mi se da pomažem ljudima da se organizuju i pronalazim se u tome. Sa druge strane, fali mi momenat kreativnosti i sviđa mi se što je toliko različito – zato i radim obe stvari, inače bih se koncentrisala samo na jednu.

Šmek_trening

Š: Koji je po tvom mišljenju čarobni recept za nekoga ko se bori sa tim da uklopi obaveze i trening?

K: Mislim da je to jedino stvar volje. Meni se jako svidelo, shvatila sam da trening meni ne oduzima vreme nego mi daje dodatnu energiju da nastavim dan. Ako završim sa poslom i dođem kući, budem jako umorna i fokusiram se na stres ili problem koji sam imala na poslu. Kada dođem u Šmek negativna energija nestaje, dolazi nova pozitivna i zato uspevam da nastavim dan i zaista mislim da mi to pomaže, a ne da mi oduzima vreme.

Š: Kada je uopšte počela tvoja Šmek priča?

K: Prvi put sam u Šmek došla pre dve godine. Posle plesa sam pokušavala da idem na aerobik i nešto slično tome. Najčešće na step aerobik pošto su to radile moje drugarice,a za mene je to bilo jurenje oko stepera i nešto u čemu sam se najmanje pronalazila. Uglavnom su mi se smejali ceo trening i onda sam odustala. Jako mi je falila fizička aktivnost.

Š: Sećaš li se svog prvog treninga?

K: To je bio Sh’Bam. Zatim sam krenula na Body Jam. Ali pozitivan utisak od tada traje i prati me, mada iskreno, tada nisam ni slutila da će mi se svideti svi programi.

Š: Da li si se pored Jama zaljubila u još neki trening?

K: Iskreno, na Body Jam sad idem baš retko, malo po malo sam prevazilazila to. Uz Jam sam krenula na Body Vive to mi se jako svidelo. To je bio moj miks, pa sam se zaljubila i u Body Pump, Body Combat i Body Attack koji su u početku delovali jako strašno , Attack je sada moj omiljeni trening koji nikako ne propuštam. Jedan period nikako nisam propuštala Body Combat. Verovatno će se sve to još menjati. Generalno mi se svaki trening sviđa na svoj način i u svemu pronalazim nešto što volim, ali kada bih morala da izdvojim jedan trening onda bi to bio Body Attack.

Š: Ima li neki trening koji nisi probala?

K: Nema! 🙂

Šmek_les_mills

 

Š: Rekla si da se baviš dizajnom, šta dizajniraš?

K: U početku su to bile haljine , elegantna garederoba, ženstveni stil, pastelno, rozikasto… Trenutno radim jednu kolekciju koja je na totalno drugačiju temu tako da pokušavam i u tome da pronađem nešto novo.

Š: Jesi li nekad razmišljala na temu dizajniranja fitnes opreme?

K: Razmišljala sam o tome samo što trenutno nisam još ništa uradila, ali imala sam neke ideje inspirisane upravo Šmekom. Već dugo razmišljam da uradim neku majicu ali se još uvek nisam posvetila tome.

Š: Imaš ekipu sa kojom treniraš ovde?

K: Krenula sam sama, a u poslednje vreme je sve više ljudi oko mene kojima stalno pričam o Šmeku i o energiji ovde. I moje koleginice su počele da dolaze i počele su drugarice da se interesuju polako, ali ne oslanjem se na to. Sama sam došla i energija koja ovde već postoji imam je više nego dovoljna –to je ono na šta se oslanjam i ne razmišljam da li će neko još hteti ili ne. Prosto kako se ja iskombinujem…

Trening_novi_sad

Š: S obzirom da si probala druge vrste treninga, kako ti se sviđa Les Mills?

K: Jako mi se sviđa koncept, jako mi se sviđa odnos trenera prema onima koji su na treningu, u svakom slučaju mi je drugačije. Posvećeni su, puni energije i motivišu konstantno sve koji treniraju, a to mi je fenomenalno. Sviđa mi se to što nema ogledala. To je problem kod devojaka što se stalno fokusiraju na to kako izgledaju , a ovde nemaš tu mogućnost. Fokusiran si na svoje telo i to je ono što mi je fenomenalno.

Š: Zašto Šmek?

K: Energija, energija, energija, energija, hiljadu puta sam to rekla ali je to stvarno ono što mene ovde fascinira. Energija treninga i svakog trenera i energija koju poneseš sa sobom kad izađeš. Ta pozitiva i to što neraspoloženje ostaviš u sali je super.

Izgovori kod nas ne važe. Posao, faks, trening i hobi. Da, možeš da stigneš sve. Katarina trening smatra privilegijom koja joj vraća pozitivnu energiju. Ista ta energija svakog dana kruži Šmekom, zgrabi je i ti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs