rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

5378 pregleda
0 komentara

ŠMEKOVE GRACIJE INSPIRIŠU SMEHOM I POZITIVNOM ENERGIJOM

Ni različiti životi, ni obaveze, ni godine nisu izgovor da dva sata dnevno posvetiš samo sebi. Tu veliku mudrost rekle su nam naše gracije, Veronika Surovi, Vidosava Simić, Biljana Obradović i Dragana Uvalić. Sigurno ih znate po veselom osmehu i borbenosti na treninzima.

Najveća je šteta što ne možemo da vam prenesemo atmosferu koju smo doživeli pričajući sa njima. Toliko smeha i pozitivne energije retko srećemo. Prave, borbene i srećne žene. Možda vam nakon intervjua bude jasno i zašto.

Š: Upoznale ste se u Šmeku ili ste zajedno došle na treninge?

Bilja: Veronika i ja se znamo od ranije, a sa Draganom i Vidosavom smo se upoznale tek ovde.

Veronika: Moram da kažem kako sam došla ovde! Na fejsu sam stalno gledala Biljine fotografije iz Šmeka. Svaki dan novi komentari: otpala sam, ovo je super, ovde je fantastično… Baš me je zanimalo šta je to tako lepo u Šmeku. Onda sam jednog dana videla njene noge na fotografiji i rekla sebi da moram da dođem. Znači, došla sam zbog Biljinih nogu i komentara na fejsu. 🙂 A onda sam dovela i ćerku.

Untitled

Š: Svaka od vas ima svoj život, obaveze, porodicu… Kako stižete da uskladite sve sa treninzima i druženjima?

Biljana: Meni je lakše, ja sam dovela celu porodicu u Šmek. 🙂

Dragana: Sve imamo i posao, kućanske obaveze, porodicu… ali sam rekla da moram sebi da posvetim ta dva sata. Dnevno uvek mogu toliko bez mene, a ja se osećam lepše i pozitivnija sam.

Š: Da li se dogovarate za zajedničke treninge?

Veronika: Imamo grupu na Viberu pa pišemo jedna drugoj kad idemo. Ako se uklopimo, super, ali se ne opterećujemo time. Svaka od nas trenira kad može, to je najvažnije. Iako se ponekad ne vidimo duže vreme, važno je da se čujemo telefonom. Kod nas je sve je pod kontrolom. Ako ja odem na jutarnje treninge, one me obaveste šta se dešava poslepodne i obratno. Sve znamo šta se dešava! J

Bilja: Sad će da ispadne da smo tračare. 🙂 Mi se šalimo, naravno! 🙂

Š: Vidimo da delite međusobno utiske sa treninga. To je baš lepo!

Dragana: Da, da, pogotovo na kafi mimo treninga. 🙂

Š: Znači, druženja i van treninga? Kako to izgleda?

Vidosava: Da, naravno, družimo se, pijemo kafice, izlazimo. Baš nam je dobro, sport nas je spojio.

Dragana: Sad idemo i na Čolin koncert zajedno! Bile smo na klizanju. I to bez muževa, samo nas četiri.

Š: Kako vam pomažu treninzi u svakodnevnim aktivnostima, kojih, vidim, imate baš mnogo? Koji su vam omiljeni?

Veronika: Evo moja priča. Pušila sam dve kutija cigara dnevno i saznala da imam užasne rezultate nalaza krvi. Uplašila sam se kada sam to saznala jer sam još mlada i imam decu. Bilo mi je strašno da krenem sa lekovima pa sam krenula sam na treninge, posebno sa kardio. Za samo 8 meseci sam ponavljala sam nalaze i doktorka mi je rekla da šta god da sam radila, nastavim, jer je fantastično. A ja se osećam kao da sam se ponovo rodila. Omiljeni trening? Ja volim sve, a posebno GRIT. On je prvi. Volim te ’jake’ treninge. Zato sam i došla, da se umorim. 🙂

Vidosava: Najbolje od svega je što smanjuje stres. Sa treninga izađeš opušten i relaksiran. Ovde je baš jedna zdrava i pozitivna sredina. Imaš više volje za sve, ispunjava te. Volim sve treninge, posebno BodyCombat i Attack.

Dragana: Često bude jako teško da dođeš na trening sa posla, nikako da se nateraš, ali onaj osećaj koji imaš posle treninga. To vredi osetiti. Bude ti baš drago što nisi ostao kući da spavaš ili ležiš. Nije lako, ali vredi. Benefiti koje osetiš posle treninga su baš motivirajući.

Biljana: Torba je uvek u gepeku, pa na šta stigneš, tako dolaziš.

Untitled

Š: Šta biste preporučile ženama koje se ne usuđuju ili ne dolaze jer misle da to nije za njih ili nemaju vremena, snage…

Dragana: Po meni su to samo izgovori, sve mi imamo i posao i porodicu i obaveze. Sve je u tome da želiš da se posvetiš sebi i potrošiš vreme kvalitetno. Umesto da sat vremena gledaš seriju, bolje da dođeš ovde. U Šmeku bi trebalo da bude više žena naše generacije. Ženama u našim godinama bi ovo mnogo prijalo i trebalo bi da probaju.

Dragana: I odlična muzika! U gradu nema ovako dobre muzike.

Bilja: Da, za nas starije generacije nema ovako dobre zabave. Ovo nam dođe kao izlazak, dobro društvo, zabava. Isto tako, nažalost, ljudi shvate da je ovo važno tek kad dobiju neke bolesti, a ne kao prevenciju.

Veronika: Kad bi svi oni koji se drogiraju probali da dođu u Šmek, da vide ove treninge, druga zavisnost im ne bi trebala. Ovo je zaraza, stalno želiš još. Prosto ne mogu da zamislim dan bez Šmeka. Ženi je potrebno sat vremena samo za sebe. Nije sve samo u treningu, ovde je smeh, zabava, druženje. Ja se ne takmičim ovde, radim na sebi.

Š: Veronika, hmm, ne takmičite se, a šta je sa onim: Grit mi je omiljeni trening? 🙂

Veronika: Haha! Ma dobro, takmičim se sa sobom. Iskušavam koliko mogu! Da sam pre znala.. trebala sam još kao mlada da krenem, a ne sada.  Ali tada nije bilo Šmeka!

Dobili smo odgovor na to zašto su tako srećne. Zato što su tako odlučile! Nisu odustale od sebe i svojih želja, bez obzira na obaveze i ubrzan život. Bravo za naše četiri gracije, prava ste inspiracija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs