rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

2331 pregleda
0 komentara

Zašto ne preskačemo jutarnji trening?

Pokušavate da počnete sa vežbanjem, ali nikako da trening uklopite u svoj dnevni raspored? Tu su posao, kuća, porodica, razne obaveze i dok ste sve priveli kraju postali ste suviše umorni i izgubili sav entuzijazam za trening. Da li ste ikada razmišljali da vežbate ujutru? Znam, niste jutarnji tip, a ako vežbate ujutru morate i da ustanete ranije nego obično, pokvariće vam se frizura, morate da pored svih potrebnih stvari za posao nosite i opremu za trening i sl.
Dosta ljudi koje znam su razmišljali na identičan način sve dok jednom nisu odlučili da probaju neki jutarnji trening i sada su najredovniji. U razgovoru sa njima, ali i na sopstvenoj koži otkrila sam koje sve prednosti imamo kada nam jutarnje vežbanje postane rutina.

Neka jutarnje vežbanje bude vaša šoljica kafe

Osim što ćete se pokrenuti fizički, trening će doprineti da se probudite i mentalno. To omogućava povećanje radnog učinka, jer ćete na posao otići budniji, svežiji i kreativniji.

Zdravo srce uz jutarnji trening

Jedan od razloga zašto vežbamo jeste i poboljšanje zdravlja kardiovaskularnog sistema. Da ne bude zabune, vežbali ujutru, u podne ili uveče svakako ćemo doprineti boljem funkcionisanju srca i krvnih sudova. Pitanje je zašto onda vežbati ujutru ako ćemo postići isti efekat u bilo koje doba dana? Odgovor je da je efekat SKORO isti, zapravo veći ako vežbamo ujutru. Razlog leži u prirodno povišenom lučenju adrenalina u jutarnjim časovima kako bismo se probudili. Adrenalin utiče i na rad srca tako što ga ubrzava i samim tim efekat treninga će biti veći.

Jutarnji trening – vaš saveznik u skidanju kilograma

Vežbanje u jutarnjim časovima pomoćiće vam da ubrzate metabolizam i nastavite da trošite kalorije ne samo za vreme već i nakon treninga. Ovo, uz adekvatnu ishranu, će vam pomoći da regulišete telesnu težinu.

Pobedite nesanicu jutarnjim treningom

Rano ustajanje i jutarnji trening pomoćiće vam da brže zaspite nego kada vežbate u večernjim časovima. Vežbanje u večernjim časovima vas može dodatno razbuditi i pokrenuti tako da vam može biti teško da se u potpunosti opustite i zaspite.
I šta čekate, pripremite opremu, navijte sat za sledeće jutro (neka bude ranije od uobičejenog 🙂 ) i počnite da uživate u prednostima jutarnjeg treninga.

Instruktorka Jasna Nikolin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs